Obniż cenę! Olej Marula nierafinowany 50 ml Pokaż większe

Olej Marula nierafinowany 50 ml + gratis olejek różany 10ml

Nowy

Idealny do pielęgnacji:

  • okolic oczu
  • skóry suchej, podrażnionej, wymagającej regeneracji
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej, z przebarwieniami i bliznami
  • zniszczonych, suchych włosów
  • łamliwych paznokci

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Uwaga: ostatnia sztuka

44,99 zł brutto

49,99 zł

-10%

Dodaj do listy życzeń

Działanie:

  • nawilżające – duża zawartość kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia
  • przeciwstarzeniowe – dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E, olej ten doskonale chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, również tych, powodowanych suchością skóry
  • ujędrniające – olej ten jest idealny do pielęgnacji skóry zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia. Stanowi ratunek w walce z cellulitem oraz w profilaktyce i zmniejszaniu rozstępów.
  • regenerujące – duża zawartość witaminy C wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn po trądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia, zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki
  • przeciwzapalne – olej marula wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz łagodzące, polecany jest przy atopowym zapaleniu skóry, trądziku, egzemie i łuszczycy, jak również przy problemach ze skórą głowy – niweluje jej suchość oraz pomaga zwalczyć łupież
  • ochronne – dzięki dużej zawartości witaminy E, będącej źródłem antyoksydantów, olej chroni strukturę skóry oraz włosów przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie. Bardzo szybko się wchłania, nie zatykając porów

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować ten olej również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil; (Olej marula nierafionwany)
  • Rejon pochodzenia: Afryka
  • Postać: płynny olej o delikatnym charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 50ml zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek owoców afrykańskiego drzewa marula
  • Owoce marula są wielkości piłki golfowej i stanowią prawdziwy przysmak słoni, stąd też drzewo marula nazywane jest „drzewem słoni”
  • Ze względu na szybkie wchłanianie się, olej ten zaliczany jest do tzw. suchych olejów. Może być stosowany na dzień, również pod makijaż

No customer comments for the moment.

Write a review

Write a review

Aktualne promocje

30 inne produkty